Tietoa

 

Nimeni on Tiia Kulmala, olen 22-vuotias hierojayrittäjä Huittisista. Valmistuin Tampereen urheiluhierojakoulusta 2020. Olen kauan halunnut työskennellä terveyden ja hyvinvoinnin parissa asiakaspalvelualalla. Omistan kääpiöpinserin, joka kulkee mukanani lähes kaikkialla ja sen kanssa suurin osa vapaa-ajasta tulee vietettyä. Rakastan luontoa ja aikaisia aamulenkkejä metsässä koirani kanssa, saan niistä eniten energiaa. Koiran lisäksi minulle todella tärkeitä ovat läheiset ihmiset ja ylipäänsä ihmissuhteet. Mieluiten vietän aikaani muiden seurassa, mutta välillä on mukavaa vain olla hiljaa ja rentoutua. 

 

Koirani Jippu työskentelee välillä kanssani vastaanotolla. Jos olet allerginen tai et halua koiraa samaan tilaan, ilmoitathan minulle ajoissa niin voin huomioida sen ennen hoitoa.

 

Hierontatekniikkani on tehokasta ja rentouttavaa, lämmitän kudokset aina huolellisesti ennen tarkempaa käsittelyä. Hieronnan ei aina tarvitse sattua, tärkeintä on se, että lihaksesi pysyy rentona ja sinulla on hyvä olla. Tämän vuoksi kommunikointi hoidon aikana on erittäin tärkeää, haluan palvella sinua toiveidesi mukaan. Hoito on aina asiakaslähtöistä. Juttelen mielelläni, jos asiakas haluaa, mutta monesti hierontaan tullaan nauttimaan myös siitä ihanasta hiljaisuudesta.

 

Hieronta

Hieronnalla pyritään yleensä vähentämään lihaskireyttä ja rentouttamaan hierottavaa. Hieronnalla voidaan myös pyrkiä esimerkiksi nopeuttamaan palautumista tai lisäämään lihastonusta, mikä voi olla hyödyllistä valmistauduttaessa kilpailusuoritukseen. Hoito voi olla pääasiassa rentouttavaa sivelyä tai enemmän lihasta venyttävää ja muokkaavaa. Hieronta kiihdyttää imuneste- ja verenkiertoa, joten sillä voidaan lisätä esimerkiksi arpikudoksen elastisuutta. Turvotustilojen hoidossa käytetään yleisesti kevyttä sivelyä tai ns. lymfahierontaa poistamaan nestettä soluvälitilasta. Lymfahieronnan pyrkimyksenä on kudosnesteen virtauksen lisääminen.

 

Niska-hartiaseudun ongelmat ovat usein työperäisiä mm. toimistotyötä tekevillä. Silloin on tärkeää käsitellä alue lyhyen ajan sisällä useaan kertaan. Näin saadaan lihasmuisti rikottua, ja asentoa parannettua. Jos käyt hieronnassa kerran, saat rennon olon ja helpotusta hetkeksi, mutta oireet usein palaavat.

 

Passiiviset venytykset

Kontrolloidusti tehdyt passiiviset venytykset ovat usein tehokkaampia kuin itse toteutetut ns. aktiiviset venytykset. Voi myös olla, että esimerkiksi vamman tai korkean iän vuoksi ei pysty itse aktiivisia venytyksiä toteuttamaan. 

 

Pintalämpö- ja kylmähoito

Lämpöhoitoa voidaan käyttää esimerkiksi lihas- ja hermosärkyihin, nivelkipuihin (ei tulehdusvaiheessa), reumaattisiin sairauksiin tai kroonisiin sairauksiin. Vastaanotolla pintalämpöhoito toteutetaan savipakkauksilla, jotka ovat olleet vesihauteessa.

(Mainittava varauksen yhteydessä)

 

Kylmähoidossa lämmön aleneminen alentaa hermojen johtumisnopeutta, mikä saa aikaan lihaksessa rentoutta ja kivunlievitystä. Kylmä lisäksi rajoittaa turvotuksen muodostumista, vähentää tulehdusreaktiota ja lihasaitiopainetta. Kylmähoito voidaan toteuttaa mm. kylmäpakkauksella, geelillä tai jääpalalla kylmähierontana.

 

Kuivakuppaus

Kuivakuppauksessa verta ei valuteta, vaan kupin sisään aiheutetaan tyhjiö. Alipaine vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Kuivakuppaus tasapainottaa energian ja veren virtausta, laukaisee lihasjännitystä ja kipua, rentouttaa ja puhdistaa kehoa sekä poistaa turvotusta.

(Kuivakuppaus ei sovi raskaana oleville, sydänpotilaille tai syöpäpotilaille.)